De coronamaatregelen hebben geen invloed op onze openingstijden.


We zijn dus iedere dag geopend van 08.00-20.00 en op zondag van 10.00-18.00.

Je auto wassen in de winter, zo doe je dat

Heb jij je winterjas uit de mottenballen gehaald? Dan is het hoog tijd om je auto winterklaar te maken! Want tijdens de koude maanden zijn de omstandigheden niet alleen voor jezelf, maar ook voor je auto een stuk zwaarder. Met deze vijf tips help jij je auto de winter door.

Ga goed voorbereid het winterweer tegemoet

Als je op een koude winterochtend met de auto weg moet, dan wil je geen gedoe. Dat geldt ook voor de zomer natuurlijk, maar een auto heeft in de winter iets meer aandacht nodig om goed te blijven functioneren. Vrieskou en het vele strooizout op de wegen maken het je wagen moeilijker. Door het winterklaar maken van je auto, verklein je de kans op gedoe en ga je goed voorbereid de weg op.

Je auto winterklaar maken

Yes! Hier zijn ze dan, vijf fijne tips om je auto voor te bereiden op de oer-Hollandsche winter.

1. Hou de vloeistoffen op peil

Meten is weten. De juiste (en voldoende) motorolie kan het verschil maken of de motor van je auto wel start of helemaal niet. Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant (te koop bij al onze vestigingen, kijk maar eens bij de kassa’s). Dat zorgt ervoor dat de vloeistof zelf minder snel bevriest. Heel belangrijk, je wil niet dat de leidingen dichtvriezen en je de ruiten van je auto niet kunt schoonmaken op het moment dat het écht nodig is.

2. Laat je banden wisselen

Heb je zomerbanden onder je auto liggen? Verwissel deze voor winterbanden of voor all season-banden. Met winterbanden heb je voldoende grip in de sneeuw en op gladde wegen. All seasons zijn – zoals de naam al doet vermoeden – zowel in de winter als zomer geschikt. Let op, dit type band geeft in de doorsnee Nederlandse winter (bij kou en regen) voldoende grip, maar is ongeschikt om mee in de sneeuw te rijden.

3. Geef je auto een grondige schoonmaakbeurt

Zoals je een huis in de lente een frisse voorjaarsschoonmaak geeft, zo geef je de auto bij het winterklaar maken ook een extra goeie poetsbeurt. Juist in de winter is het belangrijk je auto regelmatig te wassen. Dit geeft de auto extra bescherming tegen al het winterse geweld. Check zeker even ons blogbericht voor tips en tricks om je auto in de winter te wassen en vergeet ook het interieur niet!

4. Laat je auto waxen (bij Washin7, natuurlijk)

Geef jouw auto een goeie waxbeurt. Dat beschermt de lak van je auto tegen roestvorming, oxidatie en dofheid. Zeker op de plekken waar al een deukje zit of steenslag te zien is, is extra bescherming belangrijk. Het beste moment om je auto te waxen is vóórdat er gestrooid wordt. Bij Washin7 hebben we maar liefst drie verschillende soorten programma’s met wax: Washin Pantser, Washin Intensief en Washin Wax.

5. Neem een wintervoorraadje mee in de kofferbak

Geen zorgen, je hoeft niet te gaan hamsteren. Maar bij het winterklaar maken van je auto raden we wél aan wat extra attributen mee te nemen. Denk aan een ijskrabber, ruitondooier, een veger (om sneeuw van je auto te vegen) en warme dekens (voor als je toch autopech krijgt en moet wachten op hulp).

Nieuws en Acties bij Washin7

item.title

Bovag WinterWasWeken bij Washin7!

lees meer >

item.title

Aangepaste openingstijden Feestdagen

lees meer >

item.title

5 tips om je auto winterklaar te maken

lees meer >

Bekijk onze verschillende
wasprogramma's