6 do’s en don’ts voor in de autowasstraat

Als je opgroeit, krijg je regels mee hoe je aan tafel netjes eet. Met bestek, geluidloos en je tafelgenoten hoeven niet te zien hoe het eten in je mond wordt gecrusht. Maar wie leert je eigenlijk wat de regels van de wasstraat zijn? Wat moet je vooral wel doen in de wasstraat en wat niet? Kan een cabrio door elke wasstraat? Alsjeblieft, zes do’s en don’ts voor in de wasstraat.

#1. Auto wassen in de regen?

Het voelt misschien tegenstrijdig, om met je auto de wasstraat in te rijden als het buiten regent dat het giet. Toch kán het wel, het is zelfs aan te bevelen. Kies voor ons beste wasprogramma Pantser. Pantser zorgt voor een vuil- en waterafstotend effect. Je auto zal langer schoonblijven, de lak nóg beter beschermen tegen vuil en het zicht tijdens het rijden (in de regen!) verbeteren. Ga trouwens zeker ook je auto wassen als het vriest. De wegen liggen dan vol strooizout. Hoe eerder dat van je geliefde bolide wordt gespoeld, hoe beter.

#2. Doe je ramen dicht

Nogal logisch dat je je ramen dicht moet doen als je een wasstraat binnengaat. Maar je zal versteld staan hoe vaak dát nog voorkomt. En het is echt niet alleen een beginnersfoutje. Eén van de autoramen hoeft maar op een kiertje te staan om een flinke plens water binnen in je auto te krijgen. Dus check, check, dubbelcheck elke keer weer, of alle ramen wel écht dichtzijn.

#3. Zet de regensensor van je ruitenwisser uit

Lang leve de techniek. Heerlijk dat de slimme koppies van deze aardbol zoiets vernuftigs bedenken als een regensensor voor je ruitenwisser. Heel handig voor op de weg, minder voor in de wasstraat. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Zet ‘m dus even uit voordat je je auto lekker laat verwennen in onze autowasstraat.

(Zijsprong: wist je dat er een heuse film is gemaakt van de uitvinder van de ruitenwisser met interval?)

#4. Niet remmen, niet sturen

Als je met je auto door de wasstraat gaat kun je zelf ook even in de relax-stand. Want je hoeft vooral dingen niét te doen, zoals niet remmen en niet sturen. Wat je wél moet doen is de motor aanlaten, de versnelling in zijn vrij zetten (of in het geval van een automaat, in neutraal zetten). En een paar minuten genieten van het feit dat je auto op-en-top wordt schoongemaakt, terwijl je zelf he-le-maal niks doet.

#5. Gaat je cabrio door de wasstraat? Check vooraf of ’t wel kan

Belangrijk bij een cabrio is dat er niet te veel druk op de kap komt. Een hogedrukwaterstraal kan dus niét. Dan is het risico groot dat er water binnenkomt via de naden rond de kap of de randen rond de achterruit. Maar geen zorgen, bij álle vestigingen van Washin7 kun je met een gerust hart met een cabrio softtop door de wasstraat.

#6. Last but not least: kies voor een goeie wasstraat

Check vooraf met wat voor borstels de een wasstraat werkt. Vermijdt een wasstraat met nylonborstels. Die kunnen krassen veroorzaken. Washin7 werkt alleen met zachte, textiele doeken die je auto superschoon maken én je lak niet kunnen beschadigen. Vuistregel bij de keuze voor een goeie wasstraat: ziet een wasstraat er vies en onverzorgd uit, rij er dan met een grote boog omheen (en rij snel door naar Washin7 😄).

Nieuws en Acties bij Washin7

item.title

Wij gaan auto's wassen voor Stichting ALS Nederland!

lees meer >

item.title

EK-Scorespel

lees meer >

item.title

Duurzaam wassen bij Washin7: De kracht van zonne-energie

lees meer >

Bekijk onze verschillende
wasprogramma's