Waarom je auto wassen belangrijk is (maar écht)

De één schuift zijn auto het liefst elke week door de wasstraat, terwijl bij de ander pas een belletje gaat rinkelen als voorbijgangers allerlei ‘poëtische’ teksten hebben achtergelaten op het vuil van de auto. Hoor je bij de eerste groep? Thumbs up! Staat de schoonmaak van je auto nog niet bovenaan je prioriteitenlijstje? Ga je nog niet wekelijks naar de wasstraat? Lees hier waarom je dat wél zou moeten doen.

De auto vaak schoonmaken zorgt voor meer veiligheid

Met een schone auto onder je kont kom je simpelweg beter voor de dag. Maar nog veel belangrijker, hij functioneert ook beter. Auto’s zijn meer dan ooit tevoren uitgerust met allerlei elektronica, zoals rijhulpsystemen met camera’s en sensoren. En die werken dus alléén als ze schoon zijn. Je auto goed schoonmaken doe je dus ook voor de veiligheid. Een smerige sensor merkt bijvoorbeeld het verkeer rondom je auto niet meer op. Vieze camera’s en sensoren kunnen voor onveilige verkeersituaties zorgen. Bovendien zorgen schone koplampen en blinkend blik ervoor dat je weer beter zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. En dat zeggen niet alleen wij (al zou dat op zich al voldoende moeten zijn :)), maar dit beaamt ook de oer-Hollandse pater familias van de automobilisten: de ANWB.

Je auto laten wassen geeft een langere levensduur

De auto die voor je deur staat heb je vast met zorg uitgekozen. Voordat je hiervoor een smak geld op tafel moest leggen, praatte je erover met familie en vrienden. Je zat urenlang op internet te struinen naar de voors en tegens van een bepaald merk en type. En misschien nam je zelfs een oom die automonteur is mee op sleeptouw, om er zéker van te zijn dat je de juiste auto zou kopen. Dan wil je waarschijnlijk dat je auto een lang leven beschoren is. En is het niet voor jezelf, dan wel om ‘m voor een zo goed mogelijke prijs weer van de hand te kunnen doen. En guess what? Door je auto vaak te wassen (het liefst elke week) verleng je de levensduur van je auto. Vuil dat lange tijd op je wagen bivakkeert kan voor schade zorgen. Zonde toch?

Wat kost een wasbeurt?

Denk je ‘jaja, leuk allemaal, wekelijks je auto wassen, maar wat kost dat grapje?’ (We blijven toch Nederlanders.) Nou, dat zal je meevallen. Kijk maar eens naar onze abonnementen en onze waspas, waarmee je ook nog allerlei voordeel binnensleept.

Dus zeg já tegen veilig rijden én een langer leven voor je auto (reken dat maar eens uit!).

Nieuws en Acties bij Washin7

item.title

Duurzaam wassen bij Washin7: De kracht van zonne-energie

lees meer >

item.title

Geopend op Koningsdag!

lees meer >

item.title

Bodemreiniging van je auto, doe het tijdens én na de winter

lees meer >

Bekijk onze verschillende
wasprogramma's