Je auto wassen: wasstraat of met de hand?

‘Hé buurman, zal ik die van mij er even naast zetten?’ Je kent deze uitspraak vast wel. Deze klassieker stamt nog uit de tijd dat het heel normaal was om je auto zelf te wassen. Maar dit beeld zal steeds minder voorkomen. En dat is maar goed ook, want de autowasstraat is simpelweg beter (vindt ook de BOVAG). Voor het milieu, je auto en voor jezelf. Lees hier waarom.

Autowasstraat is beter voor het milieu

De auto schoonmaken op je eigen terrein is allang niet zo vanzelfsprekend meer als een paar jaar geleden. In veel gemeenten is het zelfs verboden. Het sop en vuil dat van je auto afkomt, glijdt namelijk zo het grondwater in. En dat is slecht voor het milieu. Een belangrijke reden om hup, naar de autowasstraat of een wasbox te rijden.

Alle vestigingen van Washin7 zijn Erkend Duurzaam gecertificeerd. We wassen met veel water. Want hoe meer water, des te beter voor je auto. Maar al dat water recyclen we wel. Het wordt opgevangen, gefilterd en opnieuw gebruikt. Het vuil dat achterblijft wordt verzameld en door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en verwerkt. We hergebruiken zo’n negentig procent van al het water. Al onze shampoos zijn afbreekbaar en niet belastend voor het milieu. Ook passen we frequentieregelaars toe, waardoor we efficiënt omgaan met energie.

Auto zelf wassen = krassen

Wie zijn auto zelf wast gebruikt ook eigen materialen en middelen. In de sponzen en doekjes blijven bijna altijd minuscule vuildeeltjes achter. Hoe goed je ze na het wassen van de auto ook probeert schoon te maken voor een volgende poetsbeurt. En die kleine vuildeeltjes kunnen weer krasjes achterlaten op de lak van je auto. Zonde. De wasstraten en (indoor) wasboxen van Washin7 zijn uitgerust met apparatuur van topniveau. We werken bijvoorbeeld niét met harde borstels, maar alleen met zachte textiele doeken die met regelmaat professioneel worden gereinigd. Zie het als een soort reinigende massage voor je auto. We zeggen niet voor niets: care for your car.

Zeven stappen: de beste manier om je auto te wassen

Soms moeten we gewoon toegeven dat een machine beter werk levert dan je eigen, blote handen. Dat hebben we al honderd procent geaccepteerd als het gaat om de was (wasmachine) en de vaat (vaatwasser). En die lijn kunnen we doortrekken naar de auto (autowasstraat). In onze fullservice carwash krijgt je auto een op-en-top-behandeling waar je eigen poetskwaliteiten gewoon niet aan kunnen tippen. Dat gebeurt in zeven stappen en binnen vijf minuten. Oh ja. En waarom is een wasstraat dan goed voor jou? Heel simpel. Het enige wat jij hoeft te doen is vijf minuten niksen. Zo hou je meer tijd over voor (nog) leukere dingen.

Hoe zit het met de kosten van een wasbeurt?

En néé, je auto laten wassen is echt niet duur. Een tip: maak gebruik van één van onze abonnementen of van onze waspas. Laat hiermee extra voordelig je auto goed schoonmaken. Have fun!

Nieuws en Acties bij Washin7

item.title

Wij gaan auto's wassen voor Stichting ALS Nederland!

lees meer >

item.title

EK-Scorespel

lees meer >

item.title

Duurzaam wassen bij Washin7: De kracht van zonne-energie

lees meer >

Bekijk onze verschillende
wasprogramma's