Vogelpoep, boomhars en strooizout: hoe verwijder je het van je auto?

Het leven zit vol gevaren. Zo ook het leven van je auto. Zeker als je auto in de open lucht staat (en in de buurt van een boom) is de kans groot dat er vogelpoep of boomhars op je auto belandt. Hoe verwijder je al die viezigheid van je auto?

Vogelpoep: wees er snel bij

Vogelpoep is slecht voor je autolak. De zuren die in de poep zitten branden bijna direct in je autolak. Zeker aan de kust, waar de vogels eiwitrijke vis eten, is de poep extra zuur, dus extra schadelijk. Het allerbeste is om, als je vogelpoep op je auto spot, die meteen te verwijderen. Als de vogelpoep indroogt en hard wordt kunnen er krasjes op je lak achterblijven.

Zo verwijder je vogelpoep van je auto

Gebruik bij het verwijderen van de vogelpoep veel water en een zachte spons of natte doek. Zo maak je de vogelpoep week, ook al stond het zonlicht er al even op. Probeer niet te veel te wrijven om krasjes te voorkomen. Rij je auto daarna door de wasstraat en kies een programma met wax, zo breng je weer een extra beschermlaag op je autolak.

Boomhars van je auto halen, hoe?

Hars van esdoorns, naaldbomen en lindes zijn moeilijk van je auto te verwijderen. Net als bij vogelpoep geldt ook hier: hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Verse hars is meestal nog te verwijderen met lauwwarm water, een druppeltje autoshampoo en een zachte spons of doek. Gebruik nooit agressieve middelen als terpentine. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg dat je auto goed beschermd is. Wax is een goede bescherming, maar Pantser is nóg beter. Dat is alleen inbegrepen bij ons beste wasprogramma. Ben je club member? Dan heb je zo’n Pantser-behandeling al voor dertien euro.

Bodemreiniging van je auto, doe het tijdens én na de winter

Tijdens de winter wordt er vaak gestrooid. Harstikke goed voor de veiligheid op de weg, maar minder voor je auto. Het zout komt op de bodemplaat van je auto en kleverige stukjes wegdek (teer) laten door het zout makkelijker los, en belanden dan op je autolak. Laat daarom in de winter (en ook daarna nog een keer) je auto bij onze wasstraat extra intensief wassen. Kies voor een programma met bodemplaatreiniging om al het schadelijke zout eraf te spoelen. Bijvoorbeeld met het programma Washin Intensief, hier zit namelijk ook een waxbehandeling bij. Dan heeft je auto meteen weer een nieuwe beschermlaag.

Kies voor een waspas of abonnement

Staat je auto altijd buiten? Kies dan zéker voor onze waspas of een abonnement, dan ben je extra voordelig verzekerd van een schone auto. Check wat het beste bij je past.

Nieuws en Acties bij Washin7

item.title

Wij gaan auto's wassen voor Stichting ALS Nederland!

lees meer >

item.title

EK-Scorespel

lees meer >

item.title

Duurzaam wassen bij Washin7: De kracht van zonne-energie

lees meer >

Bekijk onze verschillende
wasprogramma's